בית הבליעה

ארוחת כבושים

 

 ברוכים הבאים לבית הבליעה. ארוחה שכל כולה מאכלים כבושים: ירקות העונה, דגים ובשר. כל מה שעבר תחת ידינו ומצאנו לנכון לכבוש מוצע עכשיו בארוחת ערב אחת שתיצרב על הלשון ותיחרט בזיכרון. בבית הבליעה כיבוש הוא לא רק מלחמת הישרדות נגד הריקבון, כאן כובשים כדי שנאכל. כאן מערכת היחסים עם הכבושים מתחילה כשעוד נודף מהם ריח האדמה או הים מהם באו. רצפטורים של ריח משתוללים, מריצים מידע של ראשוניות, טריות, רעננות של תחילת חיים בשלים. וזו בדיוק המומחיות שלנו בבית הבליעה, לתפוס, ולשמר לעצמנו את הזמן, כמה שיותר זמן, כמעט נצח. עוד רגע והידיים לוטפות בעדינות את האוכל החי והטרי ואז באבחה, בחיתוך חד ומהיר נתפסים החיים ונדחסים. פרוסות האוכל יושבות זו על זו משיקות, נוגעות, דחוסות משאירות רק מקום למים לעבור ולחדור.

 

מלח – מים – מלח – מים – מלח – מים – מלח – מים – מלח – מים – מלח – מלח – מים – מלח – מים - מלח – מים – מלח – מים - מלח – מים

 

זהו. לאטום. נשימה עמוקה, קידה קלה למיכל והאחריות עוברת מידינו למיקרובים, לחיידקים ולפטריות. הם מחלחלים לתא, ועוד תא, ועוד תא, ועוד תא, וכל עוד לא יזלוג פנימה חמצן כל איבר וחלק יכבש.

 

"תססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססס"

 

לפרומו לחצו כאן 

 

מאת: טליה הופמן, עפרי עומר, איילת הלפרן, מיה אלרן | בהשתתפות: איילת אביתר, אלון אלפרוביץ׳, גלית קריידן, מיכל איגל, מיכל בן יהודה, מיכל צוק, מרינה גרצ׳אניק, נורית דרימר, נתן הלפרן, עינב רוזוליו, שאול פרוינד, שני שבתאי | יעוץ אמנותי: יאיר ורדי | כבושים: חוות צוק המעדניה - אסף שנער ותומר צוק

תודות: ״מלח הארץ״, חוות צוק המעדניה, יאיר ורדי וחיליק עומר

 

 

הועלה לראשונה במסגרת פסטיבל א-ז'אנר 2014 תיאטרון תמונע

 

 

 

 

 

 

  

בית הבליעה
עבור לתוכן העמוד